Mijn Windsurf Curriculum Vitae

Mijn Curriculum Vitae als Windsurfer eerst H-4137, toen H-413, daarna H-13 en nu NED-413.
In 1981 ben ik begonnen met windsurfen samen met mijn twee jongere broers. We deelden één plank, één zeil en één surfpak. Enkele jaren later ben ik lid geworden van de surfclub Jangada op mijn homespot de Kraaijenbergse Plassen bij Cuijk. Daar mijn eerste wedstrijdervaring opgedaan bij clubwedstrijden. Vanuit de club ook meegedaan aan regiowedstrijden en landelijk.


Mijn eerste grote wedstrijd heb ik in 1985 gevaren, de Spa Regatta waarbij ik 8e werd in de rondbodemklasse. In 1986 was mijn doorbraak doordat ik in als kersvers lid van het TopSails talententeam 4e werd bij de befaamde Engadin Marathon op een Fanatic Cat Raceboard. In datzelfde jaar heb ik aan de Holland Surfpool en Gouwzee surfpool meegedaan in de Slalom en Race discipline. Bij de ANWB/NCRV Jongeren Surfdag ben ik 2e geworden bij de prestatietocht met 800 deelnemers.

In 1987 heb ik me vooral toegelegd op marathons waarbij ik 7 eerste plaatsten kon noteren. 1988 en 1989 stonden in het teken van courserace en slalom waarbij ik Nederlands Kampioen in het KNWV funboard circuit werd. In 1990 heb ik me geselecteerd voor de Europese Kampioenschappen Raceboard waarbij ik 5e werd. In 1991 werd ik Nederlands Kampioen in diezelfde klasse.

Highlights in 1992 waren de selectie om deel te nemen aan zowel de Wereldkampioenschappen Raceboards als Productie Funboard, beide met top 25 plaatsen. Eind 1992 ben ik redelijk abrupt gestopt met wedstrijdsurfen vanwege afronden studie en werken in mijn eigen bedrijf.


De periode 1994 t/m 2006 stonden in het teken van werk en huisje, boompje, beestje waarbij ik alleen tijdens de mooie vakanties heb gewindsurft. Doordat ik in 2007 mijn dochter tijdens de zomervakantie op Sardinië windsurfen geleerd heb kreeg ik zelf ook snel weer de surfkriebels en eind van dat jaar weer een slalomsetje aangeschaft. Daarna weer kompleet surfverslaafd en helemaal terug in de windsurfwereld, daarover later meer......

Wat een supersport is dit toch en het internet heeft daar een mooie dimensie aan toegevoegd.

1981-1984
- Beginner, lid van windsurfclub Jangada

Wedstrijd periode: 1985 – 1993

1985
- Clubkampioen Jangada (meerdere jaren)
- Spa Regatta Medemblik 8e open klasse

1986
- Engadin Marathon Zwitserland 4e van 600 deelnemers
- ANWB/NCRV Jongeren Surfdag Zeewolde prestatietocht 2e van 800 deelnemers
- Holland Surf Pool 9e overall
- Gouwzee Surfpool 6e overall

1987
- veel eerste plaatsen in grote marathons in Nederland
- Andijk-Den Oever 1e
- Den Helder-De Razende bol 1e
- Den Helder-Cocksdorp 1e
- Rondje Tiengemeeten 1e
- Gooimeer Bridge2Bridge marathon 1e
- Veersemeer marathon 1e
- Oosterschelde marathon 1e

1988
- Elfstedensurftocht uitgevaren 29e
- Van Bellen surfmarathon 1e
- Gooimeer Bridge2Bridge marathon (2e keer) 1e
- Andijk-Den Oever (2e keer) 1e
- Nederlandse Funboard Klasse 5e Course Race 10e overall

1989
- Nederlands Kampioen KNWV Funboard Circuit
- Fanatic Cup Frankrijk Leucate 1e
- Beekse Bergen Slalom 1e

1990
- Europese Kampioenschappen België IBSA Raceboard Klasse 5e
- Europese Kampioenschappen Funboard Viganj/Kroatië, geen officiële races, funraces 1e

1991
- Nederlands Kampioen KNWV Raceboard Klasse
- Ronde van Veerse meer 1e
- North Sea Cup Grevelingen 1e

1992
- Wereld Kampioenschappen Raceboard Cadiz Spanje 25e
- Wereld Kampioenschappen Productie Funboard Rhodos Griekenland 24e

1993
- Laatste wedstrijden gevaren, studie afronden en werk (start eigen bedrijf) werden belangrijker :-(

Sponsors gedurende deze wedstrijdperiode: Gaastra, Topsails, Buitink, Tesco, Bad Boys, Tistec/LDS Sailcloth, Barbizon, Fanatic, ART, Rip Curl, Maui Magic, ASA Studentenuitzendbureau, Highwinds, Beagle, Da Kine, Design Print, Aquaman, Nautix.

Andere activiteiten gedurende deze periode:
- vice-voorzitter van Nederlande Race&Slalom Klasse RSK
- als wedstrijd commissaris verantwoordelijk voor organisatie van belangrijke events in Nederland (Productie Funboard Klasse)
- ontwerpen, bouwen en verkopen van custom made surfboards (Kosmos)
- ontwikkelen van SurfCad 3D software om surfboards te ontwerpen (ook gebruikt door HighWinds)

1994-2006
- Vakantie surfer:
Bonaire, Egypt, Fuerte, Italy
- Studie afgerond (IT)
- werk/carrière, eigen bedrijf, BSO/Origin, PwC, IBM, Rabobank
- getrouwd 3 kinderen, verhuisd naar Boxmeer
- leren leven met reuma en een hernia

2007
- zeilen, kanaaloversteek in juni 2007
- vakantie Sardinia, mijn dochter leren windsurfen
- her-intreder Slalom surfer in september 2007
- Fanatic Falcon 105, Neilpryde RS Slalom 7.8
- einde van 2007, weer kompleet addicted

2008
- gestart met GPS surfing
- surfspullen uitgebreid met Falcon 79 en 5.8, 6.7 zeilen
- (semi) sponsoring door Riks Sports (Engeland)

Okt 2008 mijn orginele doelstellingen 2008 zo goed als gehaald:
- GPS gem 5x10sec 32,3 knopen (doel was 30 knopen)
- Max GPS 34,8 knopen (doel was 35 knopen)

Fanatic Falcon 105/90/Speed, Neilpryde RSS MKII 7.8/6.7/5.8, X6 boom/masts, Select/C3/Tectonics fins

Mijn Falcon79 ingeruild voor een Falcon 90 en een Falcon Speed om zo nog meer vaaruren te kunnen maken en een betere range te hebben bij slalom en speedsurfen.

2009
Doelen 2009:
- GPS gem 35 knopen (64,82 km/h), Max GPS 37,8 knopen (70 km/h). :-)
- Alpha 500m 25 knopen (46,3 km/h)
- Slalom en USM wedstrijden
- Ontwikkelen van Windsurfen in Nederland

Sinds januari 2009 word ik ondersteund door MauiSails/Fanatic/ION.

Begin van de zomer gestart als redactielid van http://www.windsurfing.nl/.

In november 2009 dit blog gestart als http://www.windsurfblog.nl.

Share this:

  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 reacties:

 1. Hallo, mijn surf carrière is niet zo indrukwekkend maar sinds ik in Malden woon begint het bij mij ook weer te kriebelen. DE plassen bij Heumen zijn prachtig. Ik overweeg ook weer een slaomsetje te kopen.

  mijn laatste setje was een F2 sunset slalom met diverse Neil Pryde World cup racing zeilen.

  Wat moet ik nu kopen.. lieftst een gebruikt setje..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Een freeride/slalomboard van rond de 120 liter (70 breed) met een 7.8 zeil is een allround setje wat je met 4-5 bft goed te varen is (meest voorkomend).

  BeantwoordenVerwijderen