De kop is eraf!

De kop van het seizoen is eraf. Afgelopen week drie keer kunnen windsurfen met mooie condities, alle op Strand Horst. Daarvoor op 20 maart één keer gevaren op mijn homespot de Kraaijenbergse Plassen om er weer in te komen en dat smaakte naar meer.


Zondag 11 april was een gok omdat de windvoorspellingen niet echt super waren. Eenmaal aangekomen bleek er een leuke Noord-Oosten wind te staan op Horst. Het bleek een goede gok, voldoende wind om de TR-6 7.0 en Falcon 102 uit te laten. Geen super snelheden, wel mooie lange rakken kunnen maken. Een lekkere combi waar ik veel plezier aan ga beleven, nu de conditie nog. Ook gezellig kennis kunnen maken met een aantal Berkendonk windsurf clubleden en een aantal surfmaatjes weer gezien na de winterstop.


Ik had de smaak te pakken dus maandag 12 april in de ochtend meteen naar Strand Horst en een onverwacht lekkere sessie met flinke wind. Krijg het gevoel alweer een beetje terug. Gewerkt aan de trim van de combi Falcon 102/TR-6 7.0/Choco fireblade 2 32cm. Samen met DFS teammaatje Dirk gevaren en hierdoor staan we nu 5e in de GPS teamchallenge maandranking.

Vrijdag 16 april weer niet veel wind voorspeld maar toch naar Strand Horst om de grote set uit te proberen. Samen met Ingmar (NED-191) slalommen, enkele keren opgekruist richting Harderwijk en ruime wind terug. Eerste keer met de TR-6 8.4 icm de Falcon 122. Het zeil geeft veel controle en meer power voorin tov de TR-5. Opvallend ook hoe hoog en ruim deze combi te varen is en met veel snelheid ook halve wind. Het opvallendste vond ik dat het aanplaneren net zo snel als de TR-5 gaat maar bij meer wind/op snelheid veel minder druk op je achterste hand. Vaart heel lekker met de handen dichter bij elkaar.Het bleef lekker doorwaaien met steeds kleinere zeiltjes op het water maar ik moest op tijd weg vóór de files. 

Het seizoen is dus nu dus echt begonnen voor mij, de conditie gaat met sprongen vooruit en ik krijg er erg veel energie van. Op naar de volgende windsurf sessie!

Share this:

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties:

Een reactie posten