Mijn eerste event van het jaar

Afgelopen weekend heb ik voor het eerst meegedaan aan de FSM (Fun Speed Meeting) Bad Hoophuizen. Dit laagdrempelige speedevent wordt gehouden op het Veluwemeer vanaf camping Badhoophuizen door het team windsurfspot.nl.

Zaterdag geen officiële race maar erg lekkere lichtweer slalomsessie met mooie foto's vanaf een hoogwerker door Jeffrey Leeflang. In de ochtend vanaf huis vertrokken met een mooi zonnetje maar eenmaal aangekomen bij Bad Hoophuizen was het bewolkt met veel regen en geen wind. Daar ingeschreven voor het weekend en bijgepraat met diverse oude en nieuwe bekenden.


De organisatie was ondanks de tegenvallende voorspellingen hoopvol en ging aan de slag met het uitleggen van een 250m baan. Omdat er een planerende windsurfer gesignaleerd werd ging ik ook aan de slag met het klaarmaken van mijn lichtweersetje een MauiSails TR-6 8.4 icm een Fanatic Falcon 122 en 44cm G10 vin. Snel het water op en tot mijn verrassing kon ik ondanks mijn bijna 80kg lekker planeren. Het viel me op hoeveel power het zeil voorin had en hoe vrij het board op het water liep. Ik kon het setje ook eenvoudig in plané trekken door enkele keren te pompen en in te haken. Erg lekker met de minimale 8-14 knopen wind.


Jeffrey zat vanaf de hoogwerker constant te roepen en te fluiten om bij hem in de buurt te varen. Hij had een bepaalde shot in zijn hoofd en die zou en moest er komen. Nou, het resultaat mag er wat mij betreft zijn, vorig jaar had ik 2 actiefoto's, nu heb ik er..... :-)

's Avonds genoten van de heerlijke BBQ en het zonnetje dat in de middag doorgebroken was. Na de BBQ werden in de tent de vele foto's op een groot scherm dmv een beamer getoond. Jeroen, Bob, Fred, Steven, Manfred, Nils en ik waren zo'n beetje de snelste mannen van de dag met heel veel leuke actieshots door Jeffrey, Nelleke Langius en Willem Breukelman.


Zondag was al vroeg de skippersmeeting waarna iedereen zijn spullen klaar ging maken voor een speedrace over een vaste 250m baan. De snelste 2 runs per persoon zouden meetellen voor het FSM klassement in een tijdslot van 1,5 uur. De wind zou tussen de rond de 14 knopen zijn met vlagen tot 20 knopen. Daarom twee boards klaargemaakt de Falcon 122 met een 41cm vin en de Falcon 102 met een 35cm vin en qua zeil begonnen met de TR-6 7.6.


Eenmaal op het water bleek het best moeilijk om snelheid er uit te halen op de vaste 250m baan. Doordat eenieder van de ongeveer 50 deelnemers de beste run op de baan wilde maken was het best rommelig water en moeilijk om je board vrij te laten lopen. Een paar goede runs kunnen maken maar ik merkte dat de 41cm vin gewoon niet harder kon en ik had de zaterdag nog goed in de armen zitten. Daarom naar de kant en omgetuigd naar de TR-6 7,0. Een maal terug bij de baan bleek het tijdslot van 1,5 uur voorbij waardoor ik geen runs meer kon maken. Na een pauze werd nog een tweede race gestart maar vanwege de afnemende wind en kou (er was hagel bij) werd deze vrij snel afgelast.


Al met al een leuk, gezellig en leerzaam weekend waarbij ik uiteindelijk 8e van de FSM geworden ben. Ben wel tevreden over het FSM resultaat en vooral over de zaterdag waar ik door de mooie foto's nog lang van kan nagenieten.

Share this:

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties:

Een reactie posten