Raceboard sessie - Strand Heeswijk (toertocht Maas)


Vandaag was het dan zover, de eerste keer weer op een Fanatic Mega Cat raceboard varen, erg lang geleden.

Ik was er al redelijk vroeg omdat het in de middag zou gaan regenen, wind was 4-10 knopen uit Zuid tot Westelijke richtingen. De MauiSails TR2 9.5 opgetuigd en het board in orde gemaakt.Gestart vanaf Strand Heeswijk en even op de Heeswijkse plas wat rakken gevaren om het gevoel voor het board en zeil weer te krijgen, nou dat zat snel goed. Met dit board heb je bijna geen wind nodig om meters te maken. Opgekruist richting de eerste brug om bij de volgende plas uit te komen. Onder de brug door gepeddeld, omdat deze te laag was, en zo langs de jachthaven verder gevaren op richting de keersluis. Onder de keersluis door richting Maas en daar met was meer wind een flink stuk de Maas afgevaren richting Grave.

Intussen kwam er een wel erg donkere lucht aan, dus ongeveer halfweg omgedraaid en de Maas weer terug op gevaren richting de keersluis bij Katwijk. Dezelfde route terug gevolgd naar de Heeswijkse plas en daar nog flink wat rakken gemaakt inclusief ruime wind planerend in de achterste voetbanden. Het blijft een heel apart gevoel om met zo'n lang board vol in plané rakken te maken. Het begon intussen te regenen dus de spullen gepakt en met een heerlijk gevoel weer richting huis.

Enkele foto's van de Fanatic Mega Cat (1999/2000) en MauiSails TR-2 9.5 (2006):


Al met al een geslaagde dag en ik ben blij dat het gelukt is om dit board te vinden, daar ga ik nog veel plezier aan beleven.  :)

Hier nog even de tocht in een plaatje, helaas geen echte GPS track vanwege low battery:Share this:

  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 reacties:

 1. vette trip, had er wat van gelezen op windsurfing.nl. Moet wel gaaf zijn op zo'n raceboard

  gr,
  Erik

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé Erik, dit was de eerste maidentrip. Afgelopen zondag samen met Peter (Magnee) op z'n Equipe alweer wat verder de Maas af gevaren. Erg leuk om te doen en met zo'n raceboard zijn er niet zoveel beperkingen qua wind en water. :-)

  BeantwoordenVerwijderen