Triple Windsurf Session

Afgelopen week heb ik drie dagen achter elkaar kunnen windsurfen en de 2011 Fanatic Falcon 111 en 134 kunnen uitproberen. Hierbij een kort verslag van deze triple windsurf sessie en de vaarimpressies van de nieuwe Falcons.

Windsurfsessies 

Woensdag 20 oktober
Eerste keer met de Falcon 111 (2011) gevaren met de TR-6 7.6 en Fireblade2 42cm. Dit board vaart zo simpel, even aanpompen, in de voetbanden, inhaken en gaan. Elke koers pakt hij met gemak, vooral de goede trim valt op. De andere volumeverdeling is wel even wennen, je moet/kunt eerder naar achteren stappen dan bij de vorige Falcons. Ook de giek vaar je hoger vanwege het concaaf (lager liggende) dek. Met deze minimale wind toch een gps max van 27 knopen gehaald, leuk!



Donderdag 21 oktober
Onverwacht toch een paar uurtjes in de middag kunnen varen op mijn homespot. Wind was best lekker, windrichting wat minder daardoor vlagerig, je kon wel leuke rakken maken langs de rotonde op. Vandaag ook weer met de combi Falcon 111 en TR-6 7.6, het inzetbereik van dit board is super, vroeg aanplaneren maar ook in de dikke vlagen controle genoeg, één downwindrun gemaakt langs de botenkant op met een max gps van 30 knopen.



Vrijdag 22 oktober
Eerste lichtweer slalomsessie met de Falcon 134. Gevaren met de MS TR-2 9.5 in lichtweer setup (6 latten/2cams). Samenvattend: Raw Power. Stap in de voetbanden, mik een koers en gaan. Vanwege de nieuwe volumeverdeling kun je eerder in de voetbanden stappen al op lage snelheid, ook kun je vol druk geven op de achterste voet zonder spinout problemen. Het zeil geeft in deze setup goede druk op de achterste hand waardoor je het board mooi op de vin kunt varen. Max gps was 24 knopen (ongeveer 2x de windsnelheid). Ben blij met deze combi.



Vaarimpressies

Fanatic Falcon 111
* gevaren met MauiSails TR-6 7.6m2 en Choco Fireblade2 40 en 42cm
* wind 10-20 knopen
+ koersvastheid
+ neus blijft mooi laag
+ acceleratie
+ gijpen
+ niet spinoutgevoelig
+ snel op alle koersen
- overstag is iets moeilijker

Fanatic Falcon 134
* gevaren met MauiSails TR-2 9.5m2 en Gasoil 6/3 52cm
* wind 8-12 knopen
+ koersvastheid
+ loopt zeer vrij
+ vroeg aanplaneren
+ doorplaneren
+ niet spinoutgevoelig
+ zeer goed upwind/downwind
- nog geen

Dit is een eerste korte vaarimpressie in vergelijk met vorige Falcons. Op basis hiervan verwacht ik veel van deze 2011 Falcons, erg geslaagd!

Share this:

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties:

Een reactie posten