Soul en Solo Raceboardsessie 25 feb 2011

Toch geen misthoorn nodig gehad. 

Net voor 12 uur verdween de mist snel en ben ik gaan varen op de Kraaij met de raceboardset.

Mooie middagsessie gehad, dit is So(u)l(o) windsurfing zoals het hoort te zijn. Lekker genieten op het water en plekken verkennen waar je eerder nog nooit gevaren hebt. Je kunt zo'n beetje elke koers varen en hebt bijna geen wind nodig. Terug naar de soul en vandaag dus solo gevaren. 

Met 6 graden was het wel frisjes aan de handen, verder niet koud gehad. De wind was 4-8 knopen, prima voor de Fanatic Mega Cat met de MauiSails TR-2 10.5. Ben begonnen met een kruisrak richting de meest westelijke hoek, daar op de kant in natuurgebied de handjes warm laten worden. Daarna ruime/halve wind richting het zuidelijkste puntje met op het laatste stuk weer een kruisrak. Daarna voor de wind naar de meest oostelijke nieuwe plas onder de brug door en een stukje kruisen tussen de baggerschepen door. Van daaruit weer terug de Kraaij op en ruime/halve wind terug naar de rotonde. Een mooi rondje Kraaij zo. 

De set voor vandaag vanaf de rotonde:Mega Cat, 380cm, 270 liter, TR-2 10.5 in raceboardtrim, -8cm downhaul en 2 latten/cambers minder:


Op de GPS track van vandaag zie je ook dat de Kraaij nog steeds aan het uitbreiden is, ik ben iig geen landsurfer.


Ik had ook mijn helmcamera met gopro mee met redelijk wat beeldmateriaal. 


Hierbij de (helmcam)video van deze lowwind raceboard sessie. Soul searching en solo windsurfing met 6 graden Celcius en 4-8 knopen wind. Het is wel een wat langer filmpje geworden, maar je kunt doorspoelen dan gaat het allemaal wat sneller. 


Share this:

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties:

Een reactie posten