Up and Down

De afgelopen weken gaat het op en neer met de temperaturen en wind in Nederland. De winter weet (gelukkig) nog geen koers te houden waardoor er toch weer gesurft kon worden. Februari is ook een goede maand om plannen voor het komende windsurfseizoen te maken.

Windsurfsessies

5 en 6 februari
Top en flop. Zaterdag 5 februari was een sessie om snel te vergeten. Niet het goede gevoel en met een te kleine set gevaren. Maar ik klaag niet, midden in de winter en alweer de 3e sessie kunnen varen. Was ook leuk samen met de teammates Menno en Nils. Gevaren met MauiSails TR-6 5.5, Fanatic Falcon 85 and Choco FB2 30cm.

Zondag 6 februari was een wereld van verschil, dit had ik net nodig. Heel leuke slalomsessie met goed gevoel en trim. De dikke vlagen waren goed te hebben met veel controle. Gevaren met de Fanatic Falcon 111, MauiSails TR-6 7.0 and Choco FB2 36, een erg goede combi

13 februari
Voorafgaand aan de DFS teammeeting lekker met het raceboard gevaren op de Oolderplas bij Roermond.


Het was de eerste keer dat ik hier vaarde en het blijkt een erg leuke plas in het zuiden van het land. Chris (Chris\m/) en Peter (Magnee) hebben ook gevaren met hun Formulaspullen maar daar was de wind eigenlijk net te weinig voor. De Fanatic Cat samen met de MauiSails TR2 10.5 m2 in raceboardmodus deed het prima met dit windje, lekker ingehaakt op de rail varen en koersen maken. Old skool rules! ;-)


Kijk ook op de sessiepagina voor meer info.

Windsurfmeetings

DFS teammeeting
Het was zondag 13 februari een erg geslaagde Dutch Fun Speeders teammeeting met een grote opkomst. Eerst surfen, daarna karten en afsluitend samen Chinezen. Leuk om te zien hoe iedereen met passie over onze sport praat. Ook nu weer ervaringen delen en leren van elkaar. De volgende keer bij meer wind samen op het water!


Windsurfen in Nederland
Een nuttige meeting gehad met het bestuur van Windsurfing.nl over de plannen die we hebben met het Windsurfen in Nederland. Doel van de meeting was het bespreken van de mogelijke rol van windsurfing.nl hierin. Hierover binnenkort meer.
Het plan heeft als doel promoten en verdere ontwikkeling van het windsurfen in Nederland. Dit initiatief is 2 jaar geleden gestart door Heman v/d Berg en mijzelf met een inventarisatie/brainstorm fase en opbouwen van een netwerk van personen en organisaties die hier aan mee willen werken. Dit jaar is het de bedoeling om in verschillende werkgroepen daadwerkelijk hiermee aan de slag te gaan. Thema's om aan te pakken zijn: beginners, surfspots/faciliteiten, events/wedstrijden, nieuws/informatie.

Erg inspirerend allemaal, laat de lente maar komen! :-)

Share this:

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties:

Een reactie posten