Full power raceboardsessie 2 mrt 2011

Zo net terug van de Heeswijkse plas, Full Power Raceboardsessie. :-)

Vanochtend surfspul mee en eerst lekker gewerkt. Het was best koud vanochtend:Rond 12 uur naar de plas en daar aangekomen was het 4 graden maar de zon maakte veel goed. Raceboardset opgetuigd, Fanatic Cat met TR-2 10.5 erop. De NO wind was rond de 10 knopen met vlaagjes. Meteen een kruisrak gestart naar de meest oostelijke hoek van deze plas. Bij het smalle stuk kon je merken dat de wind hier goed doorkomt en het was dan ook flink aanpoten. Daarna ruime/halve wind naar de meest westelijke hoek, zwaard ingeklapt en mastrail verder naar achter ging het als een speer. Hier een GPS Max van 40,1 km/u (21,64 knopen) gehaald, ongeveer twee keer de windsnelheid. Daarna nog wat up en down gevaren.


Na ongeveer een uurtje varen terug naar de kant om wat te drinken en af te stellen. Daarbij een leuke raceboard beginnersfout gemaakt, mastrail ging wat stroef dus ik dacht ff siliconenspray erop. Eenmaal op het water weet ik weer waarom je dit nooit moet doen tijdens een sessie. Het was glijden en glibberen en na een paar pogingen en bijna crashes weer naar de kant en spullen opgeruimd. Terug in de auto zag ik dat de temperatuur alweer opgeklommen was naar 6 graden, helemaal niet koud gehad verder. Nu weer lekker aan het werk, energie zat.
 
De track van vandaag:
 Share this:

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 reacties:

  1. Jah, die cat past niet in de auto ;-). Maar wel lekker dat je even lekker hebt kunnen knallen. Dacht eigenlijk dat het wat harder waaide? Had er op de fiets in ieder geval aardig last van...

    BeantwoordenVerwijderen